perjantai 17. heinäkuuta 2009

Mahantäytettä

Ikuinen ongelma on, mitä laittaa ruoaksi. Kerään ja etsin jatkuvasti reseptejä, jotka olisivat helppoja ja nopeita tehdä ja kelpaisivat kaikille perheenjäsenille. Plussaa on, jos ruoka on lihatonta.

Esikoinen on melko valikoiva, syö kyllä mielellään raakoja kasviksia ja kalaa (sekin mielellään graavattua, ei paistettua). Kuopus on jauhelihan ystävä, onneksi tosin tofukin käy, peruna menee joskus, makaroni aina. Mies syö kaikkea, mutta mieluiten kasvis-kalaruokaa, josta minäkin pidän.

Tasapainoilua kokkailu on ja jotenkin sitä aina loukkaantuu, jos ruoka ei kelpaa perheelle tai jollekin sen jäsenelle. Mutta kärsivällisyys ja sitkeä eri makujen tarjoaminen kai ovat avainsanat lastenkin syömisen "oppimisessa". Aina ei vain jaksaisi...

Kiva keittokirja: Marianne Kiskola: Papu, porkkana ja hillopulla - kasvisruokaa perheelle

2 kommenttia:

PiKo kirjoitti...

Soijasuikaleet putoo meidän perheessä lihansyöjä-isälle. Mä teen ihan mitä vaan pataa, niin soijasuikaleet sekaan ja avot- uppoaa.
Meksikonpatapussukka esim. Korvaa siinä lihan soijasuikaleilla - nams.

Tai että keittää riisiä, siinne pari rkl cremebojoouria tms. nestettä, soijasuikaleita, rehuja maun mukaan ja avot.

netistä varmaan löytyy soijasuikalereseptejä enemmänkin.
Soija Rocks.
Tänään soijasuikaleita (alus pikkasen liotin, sen verran että ovat notkeita) perään siis keitettyä riisiä , ananasta, porkkanoita suikaleina, parapähkinöitä, paprikaa ja sipulia, 2rkl maustettua tuorejuustoa ja jopa ehta lihamestari totesi että nam.

Tsemppiä pikkunisokkaan kanssa.
Sulla on toi kärsivällisyys jonka ilmestymistä minä odotan!!!

Mervi P. kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Olen tehnyt soijarouheesta "jauhelihakastiketta" joka on ihan hyvää pastan kanssa, lapsille ei ihan vielä uppoa... ;)