maanantai 25. toukokuuta 2009

Siivousintoa


Meidän pojat tykkäävät siivota. Esikoinen pitää erityisesti pölyjen pyyhkimisestä tai oikeastaan vaan pyyhkimisestä. Siivousliinaa heilutellaan missä vaan.
Kuopus taas on ihastunut kaikkiin harjoihin, hän kuljettelee niitä ympäri taloa ja välillä harjaa lattiaa sopivaksi katsomastaan kohdasta (joskus se vain on sattunut olemaan wc-harja, mikä ei tietysti minua ole niin miellyttänyt). Imurikin on suosittu, mutta kuopus pitää siitä vain hiljaisena. Imurin huristessa hän haluaa seurata uhkaavaa tilannetta sylistä käsin.
Yritän nauttia tästä niin kauan kuin tätä kestää; olen kuullut, että siivousinto loppuu viimeistään murroiässä...

torstai 14. toukokuuta 2009

Hän


Hän oksensi sängyllemme kaksi öklökasaa, joista toisen kruunasi punainen kumirenksu (niitä kuuluu etsiä ja syödä).
Hän piti parin tunnin tuumaustauon, jonka jälkeen hän huomasi typerän repun keskellä lattiaa (eihän se siihen kuulu!). Siispä hän kyykistyi repun päälle ja lorotti siihen keltaisen lammikon.
Hän ihmetteli kovasti, miksi näistä tapahtumista huudettiin niin kovasti Hänelle!

maanantai 11. toukokuuta 2009

Ihana päivä

Eilen sain kahvin sänkyyn (ei siis kaatunut sänkyyn), kauniin itsetehdyn kortin, pyöräretken perheen kanssa ja ihania hymyjä rakkailta pojilta. Kiitos!

torstai 7. toukokuuta 2009

Maan päällä paikka yksi on...

Paikallisessa ilmaisjakelulehdessämme on kehittynyt mielenkiintoinen keskustelu. Siinä toiset kotiäidit haukkuvat erästä äitiä huonoksi, kun tämä haluaa pitää esikoisellaan päivähoitopaikan, vaikka on kotona vauvan kanssa. Ja päivähoidon henkilökuntakin painostaa tuota äitiä ottamaan lapsensa kotihoitoon, jotta hoitopaikka vapautuisi sitä "tarvitsevalle". Että taas tätä...

Miten voi olla, että jotkut naiset aina jaksavat arvostella ja haukkua muita äitejä, jotka eivät ole tehneet samoja valintoja ja ratkaisuja kuin he itse. Ja miksi pitää tykittää tuolla kaikkein kamalimmalla tuomiolla: "Olet huono äiti, kun et hoida itse lastasi." Yleisönosastokirjoituksessa oli vielä kommentoitu: " Miksi sitten hankit toisen lapsen, jos et jaksa kahta hoitaa." Hoh hoijaa.

Meidän esikoinen 5v. on kolmena päivänä puoli päivää päiväkodissa, ja se on ollut meidän perheessä hyvä ratkaisu. Olemme muina päivinä käyneet perhekerhossa ja liikunta-temppuradalla, mutta kaikkialla lapset ovat olleet nuorempia kuin meidän esikko, joka ei siis ole kaveria löytänyt näistä paikoista ja on myös pitkästynyt. En ole enää viitsinyt väkisin raahata lasta näihin paikkoihin. Päiväkodissa taas on tutut kaverit ja toimintaa, joka sopii heidän ikäisilleen. Myös leikit sujuvat näiden vanhojen kavereiden kanssa mukavasti.

Olenko siis huono äiti? Ehkä jonkun mielestä. Mutta enpä välitä siitä, koska tiedän, että tämä on meille paras valinta.